Seksuaalisuustyöpajassa luot suhdetta itseesi ja siihen, mitä olet seksuaalisena ihmisenä. Pohdit käsitemääritteitä seksuaalisuuden ympärillä ja oivallat mitä kaikkea seksuaalisuus pitää sisällään.

Aistillisuus ja Seksuaalisuus kehossa ja mielessä

Päivämäärät: 2.3 tai 27.4.2024

Elämä on Sinfonia

Kuvittele olevasi Musiikkitalossa kuuntelemassa suurinta idoliasi, kun äkkiä muistat; unohdin lukita auton ovet. Huolestut ja mielesi alkaa ahertaa autossa vieden kyvyn nauttia tästä hetkestä. 

Tuntuuko tutulta?

Kuunnellaksesi sinfoniaa, sinun tulee olla herkkä orkesterin jokaiselle soittimelle. Samoin sinun tulee kuulla itseäsi: Omia tarpeitasi, tunteitasi, tahtoasi ja omaa elämänenergiaasi.

Virtaako energiasi vai onko se tukahtunut?

Seksuaalisuus on elämänenergia ja yksilön vietti, joka on yhteydessä elämänvoimaamme ja energisyyteemme. Seksuaalisuus on helposti syttyvää ja parhaimmillaan kahden rakastavaisen ihmisen välillä. 

Seksuaalisuus on niin usein ulkoapäin määriteltyä, että hukkaamme oman naiseuden / mieheyden, elämänvirran ja oman seksuaalienergiamme.

Seksuaalisuus on ihmisenä olemisen kokemusta. Jokaisella on oman näköinen ja kokemuksellinen seksuaalisuus. Seksuaalisuuden ymmärtäminen ja oivaltaminen tarvitsee aina juuri sen omakohtaisen kokemuksen. Sillä ilman oman seksuaalisuuden hyväksymistä ja ymmärtämistä, on vaikea hyväksyä tai ymmärtää toisenkaan seksuaalisuutta. 

Tietoisuus omasta itsestä lisääntyy ja se auttaa elämään tässä ja nyt omana minänä. Et kiellä tarvitsevuuttasi, omaa voimaasi ja allekirjoitat kaikki tunteesi. 

” Seksuaalisuus ja nautinto ovat syvässä yhteydessä elinvoimaan, innostukseen ja luovuuteen ”

Kirsti Kuosmanen (näyttelijä, valmentaja, tantra-ohjaaja, tietäjänainen)

Seksuaalisuus on olennainen osa elämäämme. Se rakentuu vähitellen ihmisen elämän saatossa, muuttuen kuitenkin huomattavasti elämänkaaren aikana ja saamalla aikaan vaihtelevia muotoja ihmisen sosiaalisissa suhteissa ja ympäristössä. 

Seksuaalisuus kuuluu kiinteästi jokaisen arkipäivän ja sen ilmeneminen on yksilöllistä. Se toimii rakenteena ihmisen persoonallisuudelle. Seksuaalisuus koostuu miehenä ja naisena olemisesta, hellyydestä, yhteenkuuluvuudesta, turvallisuudesta, itsetunnosta, läheisyydestä, aistinautinnosta sekä fyysisestä halusta ja tyydytyksestä. 

Jos seksuaalisuutta ei ymmärretä tunteena, se kapeutuu vain toimintamuodoksi ja ihminen hukkaa yhteyden ytimeensä, omiin tunteisiinsa ja tarpeisiinsa. Meidän tulisi muistaa, että tärkein seksuaalinen elin sijaitsee korvien välissä eikä suinkaan genitaalialueella.

Ohjelma:

Työskentelyä klo: 09.00–12.00 
Lounas klo: 12.00–12.45
Työskentelyä klo: 12.45–15.00 

Hinta: 100 eur/ henkilö

Ilmoittautuminen ja tiedustelut: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Ennakkotehtävä: Tuo tullessasi kuva tai esine, joka kuvaa sinulle seksuaalisuutta, seksiä, erotiikkaa, aisteja, nautintoa (5 kpl) 

Ryhmäkurssin vetäjät:

Olen Kirsi Penttinen ja toimin tällä hetkellä pari- ja seksuaaliterapeuttina, psykoterapeuttina sekä ryhmäohjaajana.
Minulla on 17 vuoden työkokemus erikoissairaanhoidosta psykiatrisessa sairaalassa kuntoutuspuolella. Vuodesta 2005 lähtien olen pitänyt yksityisvastaanottoa. Ryhmiä olen ohjannut vuodesta 2006 alkaen. Olen tavannut lukuisia pareja ryhmissäni, joita olen ohjannut työparini Juha Penttisen kanssa.

Motto:

”Hengitä ja kuuntele isoilla korvilla”

Olen Juha Penttinen ja toimin tällä hetkellä yksilö- pari- ja seksuaaliterapeuttina sekä ryhmäohjaajana.

Vuodesta 2007 lähtien olen pitänyt yksityisvastaanottoa. Lisäksi olen ohjannut ryhmiä vuodesta 2006 alkaen. Olen tavannut lukusia pareja ryhmissäni, joita olen ohjannut yhdessä työparini Kirsi Penttisen kanssa. Terapeuttina olen jämäkkä, selkeä ja rento. Jeesaan sinua matkallasi eteenpäin olipa kyseessä elämän tuomat haasteet tai kriisi, joka sinua on kohdannut.

Motto:

 ”Hengitä, kuuntele ja hyväksy”.

Lisätietoja:

Kotisivut
Instagram
Facebook